Onze medewerkers

Werken bij Visser & Smit Hanab is leuk, divers en uitdagend. Hier maak je het verschil. Draag je steentje bij aan de energietransitie waar we voor staan.

Sven Roegiers, Calculator

Als afgestudeerde industrieel ingenieur heb ik het geluk om bij Visser & Smit Hanab nv te mogen werken. Inderdaad ja, het geluk! Want hier heb ik de kans gekregen om over een termijn van twee jaar de firma te leren kennen in al zijn facetten en activiteiten via een traineeship. Dit betekende in dat ik ieder half jaar in een andere afdeling tewerkgesteld werd in een andere functie.

In overleg met het management kan ik vervolgens werken in de afdeling die me het best ligt. Opvallend aan Visser & Smit Hanab is ook de collegiale sfeer binnen de firma. Gemotiveerd kan je telkens een nieuwe uitdagende opdracht of project aan. Dat is ook precies het toffe aan de job. Je hebt telkens een streefdoel om naar toe te werken. Telkens een nieuwe start van een nieuw project waarbij je het nog beter en nog efficiënter kan aanpakken. Dagelijks leer je nieuwe technieken bij en nieuwe mensen kennen. Dat is boeiend.

  • Het eerste half jaar werkte ik op de calculatie van elektromechanische werken op de afdeling Projecten, meer bepaald de begrotingen voor de waterzuiveringsstations, waterproductiecentrums en warmtedistributiestations
     
  • Vervolgens werd ik tewerkgesteld als werfleider en werkvoorbereider voor de uitvoering van de elektromechanische uitrusting in waterzuiveringsstations, waterproductiecentrums en openbare zwembaden. Enorm boeiend om te mogen meewerken aan projecten die voor de komende decennia een belangrijke sociale functie zullen vervullen
     
  • Na anderhalf jaar op de afdeling Projecten werd ik ingezet op de afdeling Industrie, gevestigd in Sint-Gillis-Waas. Hier werkte ik mee aan de realisatie van instrument- en elektrische bekabeling in een petrochemische bedrijf.
     
  • In het laatste half jaar van mijn traineeship kwam het projectmanagement aan bod. Dit hield in dat ik dat ik intern inzicht krijg in Prince 2 (PRojects IN Controlled Environments versie 2). Opvallend hierbij was dat de rol in een project voorrang had op de functie binnen de firma wat de efficiëntie en kwaliteit van het project bevordert. Er werd ook ingezet op externe opleiding aan de Vrije Universiteit Brussel en interne opleidingsdagen.

Johnny Driesen, meestergast/voorman

Iedere werkdag opnieuw staat Johnny Driesen, meestergast van de afdeling Industrie (Sint-Gillis-Waas) klaar om zijn teams aan het werk te zetten.

Op zich is dat een normale zaak voor een ploegbaas, maar de werkomstandigheden op de werven in de Antwerpse Haven zijn toch net iets anders en uitdagender...

Hij heeft er ondertussen een carrière van 17 jaar bij de firma opzitten, maar trekt nog elke dag goed geluimd en met een aanstekelijk enthousiasme naar de werf.

Serge Tournoy, meestergast

De mogelijkheden die ik heb gekregen om mij te ontwikkelen tot wie ik nu ben in het bedrijf, hebben mij altijd gemotiveerd om steeds een stap verder te willen gaan in het leren van verschillende werkzaamheden. Van grondwerken over pijpleidingen naar kabelwerken, in die zes jaar is voor mij al het één en ander veranderd. Ik heb het geluk gehad om via een groeitraject op te klimmen tot meestergast. Visser & Smit Hanab nv heeft me van dag één geboeid en dat is nog steeds zo. De goede sfeer onder de collega’s, waarvan ik sommigen tot mijn echte vrienden kan rekenen, is hier echt super.

Mario Desmet, huisaansluiter

Elke dag ziet er anders uit, daardoor kan ik ook voldoende uitdagingen terug vinden in mijn job. Het ene moment doen we huisaansluitingen, dan weer een industriële aansluiting. Die afwisseling in het werk vind ik zeer aangenaam. Ook het werken in de buitenlucht is voor mij zeer belangrijk. Steek mij vooral niet tussen 4 muren. Tot slot klikt het ook ontzettend goed met mijn vaste collega, waardoor ik elke dag heel graag kom werken.

Rik Steyaert, projectleider

De grote verscheidenheid aan activiteiten zorgt ervoor dat het steeds een nieuwe uitdaging is om een project te realiseren. Iedere medewerker krijgt kansen om zich verder te ontwikkelen en meer verantwoordelijkheden te nemen. Visser & Smit Hanab nv besteedt veel aandacht aan het intern opleiden en begeleiden van jonge mensen. Er heerst een goede sfeer in het bedrijf.

Diane Silversmit, boekhoudster

Variatie in werk, nieuwe uitdagingen, de goede sfeer en de leuke collega’s, zorgen ervoor dat ik graag bij Visser & Smit Hanab werk!
Ik werk nauw samen met werf- en projectleiders om de projecten financieel tip top op te volgen.

Johan Cipers, bedrijfsleider Distributie

Toen ik in de zomer van 1999 mijn contract tekende bij het toenmalige Aquavia nv, werd er mij verteld: “Ofwel ben je hier weg na 6 maanden ofwel blijf je hier de rest van je carrière.”  De warme sfeer tussen de collega’s en de mogelijkheden om door te groeien binnen dit bedrijf hebben ervoor gezorgd dat het voor mij het tweede is geworden.

Frederik Peerden, werfleider

Toen ik afstudeerde, had ik de keuze tussen verschillende bouwbedrijven, maar Visser & Smit Hanab nv genoot veruit m’n voorkeur. Bij het eerste gesprek voelde ik al dat er een warme sfeer heerst tussen de collega’s. Als schoolverlater is de eerste werkervaring nooit gemakkelijk, maar dankzij een goede opleiding en begeleiding binnen het bedrijf, heb ik enorm veel bijgeleerd op korte tijd. Naarmate mijn leerproces vorderde, kreeg ik steeds meer en meer verantwoordelijkheid. Je wordt niet aan je lot over gelaten en kan steeds terecht bij de collega’s met vragen of opmerkingen . Er heerst binnen het bedrijf een open en ontspannen sfeer.