Alumni

Juniors...

Het is een zware stempel die een schoolverlater toegewezen krijgt.

Vaak is het voor hen zoeken naar de geknipte eerste job die hen lanceert in de arbeidsmarkt.

Voldoende begeleiding voorzien is hier noodzakelijk, maar niet altijd vanzelfsprekend.

Wij hechten veel belang aan het goed opvolgen van talenten.

Want vaak, waar men ervaring mist, zit men boordevol motivatie en dat willen we met zorg en aandacht behandelen.

 

Net daarom hebben wij een traject uitgebouwd voor deze mensen.

Ben jij een schoolverlater bachelor bouwkunde of elektromechanica, of pas afgestudeerde ingenieur of burgerlijke ingenieur?

Ben jij gebeten door onze activiteiten?

Hecht jij belang aan een aangename sfeer onder collega’s?

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?

 

Stuur ons een mail en wie weet kunnen wij je wel een stage, hulp bij je eindwerk, een vakantiejob en misschien wel een vaste job bieden!

 

 

Visser & Smit Hanab nv als Sponsor

Wij vinden het als organisatie zeer belangrijk om de stap tussen werknemer en werkgever zo klein mogelijk te houden. Daarom maken wij jaarlijks enkele doordachte keuzes:

 • Wij zijn trotse hoofdponsor van de studentenvereniging van de Ingenieurs en Laboranten gevestigd binnen Odisee, namelijk "Moeder Kila".
 • Ook zijn we een vaste waarde sinds enkele jaren op de jobbeurs ingericht door Odisee.
 • Daarnaast zijn wij ook vaste sponsor van "Poutrix", de technische studentenvereniging van de burgerlijk ingenieurs bouwkunde aan de Universiteit Gent.

 

 

 

Sven Roegiers

Sven Roegiers, Junior

Als afgestudeerde industrieel ingenieur heb ik het geluk om bij Visser & Smit Hanab nv te mogen werken. Inderdaad ja, het geluk! Want hier heb ik de kans gekregen om over een termijn van twee jaar de firma te leren kennen in al zijn facetten en activiteiten via een traineeship. Dit houdt in dat ik ieder half jaar in een andere afdeling tewerkgesteld word met een andere functie.

 

   • Het eerste half jaar werk ik op de calculatie van elektromechanische werken op de afdeling Projecten, meer bepaald de begrotingen voor de waterzuiveringsstations, waterproductiecentrums en warmtedistributiestations
   • Vervolgens word ik tewerkgesteld als werfleider en werkvoorbereider voor de uitvoering van de elektromechanische uitrusting in waterzuiveringsstations, waterproductiecentrums en openbare zwembaden. Enorm boeiend om te mogen meewerken aan projecten dat voor de komende decennia een belangrijke sociale functie zullen vervullen.
   • Na anderhalf jaar op de afdeling Projecten word ik ingezet op de afdeling Industrie, gevestigd in Sint-Gillis-Waas. Hier zal ik meewerken aan de realisatie van instrument- en elektrische bekabeling in een petrochemische bedrijf.
   • Het laatste half jaar van mijn traineeship komt het projectmanagement aan bod. Dit houdt in dat ik dat ik intern inzicht krijg in Prince 2 (PRojects IN Controlled Environments versie 2), opvallend hierin is dat de rol in een project voorrang heeft op de functie binnen de firma wat de efficiëntie en kwaliteit van het project bevordert. Er wordt ook ingezet op externe opleiding aan de Vrije Universiteit Brussel en interne opleidingsdagen.

 

In overleg met het management kan ik vervolgens werken in de afdeling die me het best ligt. Opvallend aan Visser & Smit Hanab is ook de collegiale sfeer binnen de firma. Enkel via motivatie kan je telkens een nieuw uitdagende opdracht of project aan. Dat is ook precies het toffe aan de job. Je hebt telkens een streefdoel om naar toe te werken. Telkens een nieuwe start van een nieuw project waarbij je het nog beter en nog efficiënter kan aanpakken. Dagelijks leer je nieuwe technieken bij maar ook dagelijks leer je nieuwe mensen kennen.

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.