Koelwaterleiding TOTAL

Op de site van Total in de Antwerpse haven wordt momenteel een volledig nieuw netwerk van glasvezelversterkte epoxy kunststofbuizen (GRE) aangebracht. Deze gaat het oude netwerk deels vervangen. Het gaat over grote diameters, op hoogte werken in een brownfield. We kregen het voor mekaar.

In het circa 500 meter lange tracé over staalconstructies en onder door een unit weg word voor 2 kilometer aan leidingen aangebracht met een diameter van 300 tot 1200 millimeter. Na het aanbrengen van de buizen worden deze onder geconditioneerde omstandigheden aan elkaar gezet door middel van lijm en laminaatverbindingen, wat in deze tijden van het jaar niet altijd een gemakkelijke opgave is.

Het kwalitatief hoogstaande werk wordt ook met argusogen gevolgd door Future Pipe Industries, de leverancier van de GRE-buizen. Ook voor hen is dit allemaal relatief nieuw en net als voor ons een referentie-opdracht. In die mate zelfs dat de uitvoeringsprocedures gezien de doorgedreven specialisatie regelmatig gewijzigd worden en wij onze manier van werken telkens opnieuw moeten aanpassen. Anderzijds is dit werk echt wel een technisch hoogstandje en ook voor ons een mooi uitvoering/leertraject.”

Lengte leidingwerk

2.000 meter

Grootste uitdaging

Continue work flow verzekeren

Focus op veiligheid

Aanwezigheid van eigen dedicated safety officer on site