Drukriolering Stoktevijver - Zomergem

Stoktevijver is een pilootproject onder leiding van TMVW waarbij alle nutmaatschappijen betrokken zijn; Eandis, Telenet, Belgacom, Aqua-rio en TMVW zelf. Door de doorgedreven synergie is coördinatie en communicatie van vitaal belang.

 

 

Feiten & cijfers

Projectcategorieën

 

 

Het totale sleuftraject is ongeveer 4 km lang, verdeeld in 2 fasen onderverdeeld in 6 blokken. Na aanleg van de kabels en de waterleiding worden de nodige huisaansluitingen voor elektriciteit en drinkwater door onze ploegen uitgevoerd. De elektrische huisaansluitingen (42 in totaal) gebeuren ondergronds door 2 nieuwe aansluitploegen met Eandis-pasjes. Nadien verwijderen we ook alle overbodige bovengrondse leidingen.

 

De meeste oude rioolaansluitingen mondden uit in de open grachten. Deze worden nu allemaal aangesloten op een nieuw gescheiden rioleringssysteem met persleidingen van Ø75. Voor het vuilwatertransport helpen 16 pompputten, aangestuurd door 2 CVK-kasten die de voedings- en signaalkabels tussen de pompstations onderling bedienen. De grachten worden geherwaardeerd want zij zullen na ruiming en herprofilering enkel nog regenwater bevatten. Het hele traject zal dan een volledig gescheiden vuil- en regenwater afvoerstelsel hebben.

Waar geen beken zijn, wordt een gravitaire regenwatercollector Ø400 ingegraven en dit over een afstand van ± 1 km.

 

Na het plaatsen van de nutleidingen worden de wegen en de fietspaden heraangelegd en hersteld.

 

Gerelateerde items:

Gerelateerde informatie

  

Afvalwater

Bekijk»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.