Air Liquide Kruibeke

Feiten & cijfers

Projectcategorieën

De maatschappij “Waterwegen & Zeekanaal” wil een overstromingsgebied  creëren langs de Schelde in Kruibeke. Hierdoor moeten bestaande pijpleidingen van Air Liquide Industries Belgium nv omgelegd worden.

Het project wordt opgedeeld in 2 zones. Een noordelijk deel waar de leidingen in open sleuf worden aangelegd en een zuidelijk, waar de omlegging gebeurd door middel van een horizontaal gestuurde boring. De omvangrijke studie werd uitgevoerd door de Antea Group.

 

Visser & Smit Hanab zal op onderstaande leidingen verbindingen tot stand brengen in de noordelijke zone:

- De Ø350 ST (64 bar) N2-leiding Beveren-Maasmechelen, deel Beveren-Kruibeke,
- De Ø300 ST (64 bar) O2-leiding Antenna Hoboken (Haasdonk-Hoboken) ldie van West naar Oost  het overstromingsgebied doorkruist.
- De  Ø100 ST (100 bar) H2-leiding Zelzate-Puurs, komende van het noorden, richting zuiden met een vertakking naar het oosten.
- De Ø100 ST (100 bar) H2-leiding Kruibeke-Tessenderlo, deel Kruibeke-Boechout.

 

In de zuidelijk deel wordt een boring uitgevoerd voor:

- De Ø100 ST (100 bar) H2-leiding Zelzate-Puurs, die van het noorden komt en zuidwaarts verder gaat.

 

De stalen buizen worden voorzien van een PE coating.

In het totaal betreft het  > 11.000m leiding, 3.926m sleufwerk en een boring van 1.040m lengte. Tevens worden er 13 ‘tie-ins’ op bestaande leidingen uitgevoerd.

Gerelateerde items:

Gerelateerde informatie

  

Transportleidingen

Bekijk»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.